Rapport från Böneresan den 5.1.2019

Lördagmorgon, den 5.1.2019 startade bussen i Larsmo och fortsatte ända till Skaftung, i Sydösterbotten. Bussen fylldes med 20 bedjare, som bad, vittnade och lovsjöng, på vägen, genom de byar vi åkte igenom. Vi bad för vilsna ungdomar, drogmissbruk och mot legalisering av cannabis. I bön lyfte vi också upp den ökade självmordsstatistiken bland unga män, sexualundervisningen i skolorna och alla trötta skolelever. Dessutom bad vi för nyfinländarna, arbetsplatser och företag, kommundirektörer och beslutsfattare, universiteten i Vasa, Centralsjukhuset i Vasa. I flera byar, i Österbotten  har också nyandligheten fått fotfäste, så vi bad för detta. Vi lyfte upp församlingarna och bad för enhet mellan församlingar och enhet över språkgränserna. Flera i bussen upplevde att det inte genom vår egen kraft eller styrka vi kan gå ut och vittna utan genom den helige andes kraft. Det framkom också att vi behöver vara salt och ljus i den här världen.

Väl framme i Skaftung möttes vi av en varm atmosfär.  Första mötet började kl 14:30 där Edward Holmberg predikade om "Bön utifrån trygghet i Gud", att vi är burna på Faderns axlar, att be och leva utifrån en position. I slutet av mötet hade vi en bönestund där vi bad för utslitna pastorer. Många kom fram och delade olika böneämnen.

Kl 18 inleddes med bön för Finland och det kommande riksdagsvalet i april. Kerstin Mitts talade kring "Att leva älskad av Gud". I Jeremia 31:3 står det att Gud älskar oss med en evig kärlek. Hon sa bl. a. att Fadern, Sonen och Anden tröttnar aldrig på att höra din röst. Guds kärlek kontrollerar inte, utan den kommer med frihet. Kvällen avslutades med personlig förbön. Lovsången under dagen leddes av Isabella Ström-Kaipio med team.

Undervisningen från båda mötena bandades och kommer att läggas ut här på hemsidan.

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarkonferens 5-8.8.2021 "Krönt med nåd"!

Jag vet vilka tankar du har för mig...